SkjernAa
skraafoto-N.jpg (2)
skraafoto-S.jpg (2)
skraafoto-E.jpg (2)
skraafoto-W.jpg (2)
skraafoto-T.jpg (2)

Skjern Å har, næsten, karakter som en flod på sit nedre løb. En å med fart på strømmen og er derfor ideel til fluefiskeri. Åen er kendt for sine store laks, og ikke kun i Danmark. Hvert år besøger mange turister åen i håb om, at kunne fange deres livs laks.

Skjern Å er især kendt for genoprettelsesprojektet der blev udført fra 1999 til 2002. Skjern Å blev tidligere rettet ud og inddiget på strækningen omkring Borris til udløb. Udretningen fik alvorlige konsekvenser for laksen og andre fisk, og dyr i å systemet. I mange år troede man, at laksen var uddød i Skjern Å, men fisk fra den oprindelige stamme blev heldigvis fundet igen og i gennem mange års fiske- og vandpleje er bestanden nu på vej tilbage i åen.

Er man i nærheden af Skjern Å, så er Laksens Hus altid et besøg værd. I Laksens Hus kan man få grundig vejledning til fiskeriet, tips eller bare en hyggelig snak om fiskeoplevelserne langs åen.
Læs mere om Laksens Hus her https://www.facebook.com/laksenshus/

Riverfisher
Læs mere havørred- og laksefiskeri
OBS

For at fiske i danske åer, kræves det statslige fisketegn. Derudover, skal du muligvis have et fiskekort, medlemskab af en lystfiskerforening eller en tilladelse fra ejeren.

Sæson

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Sæson er kun vejledende og man skal altid læse op på fredningstider for de enkelte arter og fiskepladser.

Arter

Havørred
Bækørred
Stalling
Laks
Gedde
Skalle
Aborre

Vejrudsigt

Bedømmelse

0,0

0 anmeldelser

5
4
3
2
1

Bedøm denne fiskeplads

Del din oplevelse med andre