Djursland, Østkysten og Øerne

Hvis du stiller dig på toppen af Mols Bjerge, kan du se milevis af kyst. Men det er kun en brøkdel af, hvad du kan opleve i Østjylland. Fra Horsens i syd til Randers i nord er der et væld af varierede kystpladser, der passer til temperament, vejr og vind. Det er selvfølgelig Danmarks nationalfisk havørreden, der er i fokus i denne del af landet.

Oplevelser på Djursland

Læs mere om de mange oplevelser, der venter på Djursland samt overnatningsmuligheder

Og netop på Djursland landes nogle af de flotteste og største af slagsen. Faktisk har denne del af Danmark et unikt kystfiskeri, når vandet er koldt, fordi strøm og temperatur ofte passer de tykke vinterfisk godt.

De mange vige, revlekyster og lavvandede bugter eksploderer til gengæld i foråret, og så er det om at holde sig til. De mange ørreder kommer fra nær og fjern for nyde godt af udbuddet af krebsdyr, orme og småfisk, og dage med mere end én fisk er bestemt muligt. Yderkysten af Djursland ser barsk ud, men er faktisk meget begyndervenlig mange steder, fordi du kan stå direkte fra kysten og have gode chancer for hug. Især i hornfiskesæsonen. Hopper du i waders, er der meget vand at udforske. Og vil du gå lidt, er der mange pladser syd for Århus, som sjældent besøges. Her kan du have oplevelsen af at være jæger-samler. Og hvorfor ikke gøre en stor oplevelse større? Lav friskfanget fisk, eller lun en kop kakao over et strandblus. Nyd bølgerne rulle ind, og læg nakken tilbage.

 

Havn og molefiskeri

Århus havn må ikke glemmes. Her er der liv og aktivitet, men sandelig også fisk. Sildene stikker jævnligt forbi. Nogle gange med havørreder lige i hælene. En torsk eller sej er ikke usædvanligt, og fladfisk er her også. Fladfisk finder du også i Randers fjord. Fede skrubber lister langs sejlrenden og kan nås fra land. Det kan aborrerne også, og indimellem er der stor chance for hug af de smukke røde finner.

DSC03249

 

For å-specialisterne 

For å-specialisterne er der også hugchance her i området. Har du for eksempel prøvet at fiske havørred i en kanal? Kolindsund kanalerne huser en stor bestand af havørred, men går ofte under radaren. Det gør flere af landsdelens små åer også, men tag ikke fejl. De store havørreder fra Jyllands næse har kurs mod dem. En listig spinner fisket forsigtigt i åens dybe huller har før givet spektakulære fangster. Hvorfor skulle det ikke være dig næste gang?

DSC05693

 

Det østjyske ø-land

Har du båd eller kajak, ligger havet åbent for dig. Hvad siger du eksempelvis til et målrettet sats efter store rødspætter eller slethvar? Der er bådramper ved flere småhavne på Djursland. Kig på søkortet: Hvor er der god strøm og knolde? Hov! Er det ikke en ø derude? Den var måske værd at besøge? Det kan jo være havørrederne hugger villigt her, for der er jo nærmest ingen mennesker. Har du ingen båd, men må tage en færge, er det bestemt ingen skam, snarere smart, for ud for østkysten ligger fortryllende Samsø og lokker med kilometervis af smuk, uspoleret kyst. Tag en overnatning eller to, nu du er der.

 

DSC00216

 

Kattegatcentret

Oplev livet under vandet i Kattegatcentrets smukke vandunivers.

Læs mere på https://www.kattegatcentret.dk/

Kattegatcentrets revlehajer – Billede af Kattegatcentret, Grenaa -  Tripadvisor

Planlæg din ferie

Området byder på mange gode muligheder for overnatning. Herunder finder du vej til mere information om oplevelser og overnatningsmuligheder. Se de lokale Visit-sider for mere spændende information.

Djursland 44157 Large

 

 

VisitAarhus

Aarhus er Danmarks anden største by. Her finder du storbyoplevelser af international høj kvalitet inden for bl.a. attraktioner, arkitektur, gastronomi og aktiviteter som shopping og store events.

Læs mere på visitaarhus.dk

VisitDjursland

Oplev over 10 sjove familieattraktioner, som Fregatten Jylland, Kattegatcentret og Ree Park Safari. Gå på opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge eller langs den 250 km kyststrækning. 

Læs mere på visitdjursland.com

Kystlandet

Vi tager dig med til udsigtslandet, familielandet, vandrelandet, skattejagtlandet, spis-en-is-om-dagen-landet, kystlandet og alt derimellem. Du står på kanten og skal bare vælge den næste oplevelse.

Læs mere på kystlandet.dk