DSC08030

Put & Take søerne byder på spændende outdooroplevelser i en coronatid

I en tid hvor corona’en hærger og danskerne som følge af restriktioner søger nye outdooroplevelser hvor man kan finde spænding og frisk luft i naturen – sammen, men hver for sig – har de danske Put & Take søer haft vind i sejlene. Mange danskere – men også besøgende fra vore nabolande - har af samme grund haft deres første lystfisker-oplevelse hos en dansk Put & Take sø i 2020, og de fleste vender tilbage efter nye outdoor-oplevelser ved søerne i 2021.

Der findes i dag omkring 250 fiskesøer spredt ud over hele landet. Og flertallet af søerne er godt besøgt, særligt fra påsken og helt frem til juleferien. De fleste søer holder dog åbent året rundt, og flere af søerne oplever endda pæne besøgstal – også i vinterhalvåret. Søerne har forskellige målgrupper alt efter de tilbudte faciliteter, søernes beliggenhed og fiskene, som udsættes i søerne. Det anslås, at der hvert år indløses mere end 2 millioner fiskekort af lystfiskere ved de danske Put & Take søer.

Foreningen Danske Ørredsøer udgør en ganske særlig gruppe af Put & Take søer, hvortil der stilles ekstraordinære krav til søernes kvalitet og de faciliteter som tilbydes de besøgende. Man kan læse mere om foreningen og deres medlemssøer her.

DSC07521


Formanden for Danske Ørredsøer – Gitte Moelsby fra Nebel Sø Put & Take ved Esbjerg udtaler: ”Blandt brugerne af de danske ørredsøer findes folk i alle aldre og med meget forskellig erfaring i lystfiskeri. Både børn og unge, men også handicappede og ældre er blandt de besøgende – og i 2020 var der rigtig mange som erhvervede sig en ”Danske Ørredsøer fiskenål” i bronze – en nål, som kan erhverves ved medlemssøerne når man som besøgende fanger sit livs første fisk”.

Put & Take fiskeri er fiskeri og outdooroplevelser for alle – og så får de heldige en sund råvare med hjem til aftensmaden oven i købet.

DSCF6805 (1)

Få inspiration

Læs vores P&T guide og kom godt i gang med fiskeriet!