Streetfishing i Københavns Havn 

Info og regler

For at fiske i Københavns Havn skal du selvfølgelig anskaffe dig det statslige fisketegn, hvis du er mellem 18-65 år. 

Det er ikke alle steder, man må fiske i Københavns Havn, så find de lovlige fiskepladser på linket herunder.

Der ligger et fiskeventyr midt i storbyen med mulighed for makreller, fladfisk, havørred og torsk. 

I hjertet af København er mange lystfiskere begyndt at få øjnene op for det fantastiske fiskeri, man kan opleve midt i betonjunglen. I kanalerne i København finder man arter som havørred, torsk, fladfisk, og selv makrellerne besøger havnebassinerne i sommermånederne. Det er en fantastisk følelse at stå med fiskestangen i hånden og kunne kigge på Københavns verdenskendte arkitektur som baggrund. Operaen, Amalienborg, Christiansborg og mange andre prægtige bygninger danner rammerne for et usædvanligt fiskeeventyr. 

Der strømmer altid frisk vand gennem kanalerne i København på grund af tidevandet i Østersøen. Det gør, at vandet konstant bliver udskiftet. Det er en Europas reneste havne, så kvaliteten af fisk er helt i top, så du kan sagtens spise de pelagiske arter som torsk og makrel, som svømmer gennem kanalerne. 

DSC 5847

Op på hesten

I mange byer er der nem adgang på cykel til nogle fantastiske fiskepaldser. Op på jernhesten og afsted på eventyr

Tips til streetfishing

Den gyldne time

Torsken er aktiv det meste af døgnet, men når solen kysser horisonten, begynder torsken at samle sig på det lavere vand. Københavns kanaler er ikke specielt dybe, og torskene elsker at cruise rundt her, når solen sender lange skygger ind over kanalen fra den gamle by. Det betyder bestemt ikke, at du ikke skal fiske i løbet af dagen, men det kan være meget belønnende at tage et par kast i løbet i de mørke timer. 

Et skridt foran

Langt de fleste steder i Københavns Havn er der høje betonkanter, som skal beskytte byen mod oversvømmelser, når vandstanden stiger. Du oplever ofte, at der kan være mellem 2-3 meter fra kanten og ned til vandoverfladen. Mindre torsk kan løftes i linen, men når torsken kommer op omkring de 2 kg, bliver det svært at løfte en torsk på det lette udstyr. Hav derfor altid et net med langt skafte med på turen. Så kan du sikkert lande drømmetorsken. 

Skru ned for fiskegrejet

Du behøver ikke meget for at kunne fiske i Københavns Havn. En lille stang på mellem 7-9 fod med en kastevægt op til 20 gram passer godt til fiskenes størrelse, og de agn man kommer til at bruge i havnen. Med en tynd flettet line på 0.12 mm, kaster man både langt og har en god kontakt til agnen, man fisker med. De bedste agn til fiskeri i havnen er små pirke, kompakte blink, som synke relativt hurtigt, og så gummiagn som jigs og shads i størrelser op til 10 cm. 

Kom ned

Torsken kan bedst lide at være langs bunden, så brug gerne agn som kommer hurtigt ned. Mange steder er havnebassinet omkring 5-8 meter dyb, og derfor er det en god idé at fiske med en agn, der kommer hurtigt ned. Når du trækker ind, så gør det forholdsvist langsomt. Har du trukket 4-5 meter ind og ikke mærket noget, så lad agnen falde til bunden igen, så præsenterer du agnen for flere torsk. 

Vær forberedt - nok er torsken en bundfisk, men den kommer ofte helt op til overfladen, så der er ingen regler uden undtagelser. Hold fokus på bunden, men tag indimellem et par kast, hvor du fisker længere oppe i vandsøjlen, så kan det være, at du finder ud af, at de står højere oppe i vandet.   

 

DSC6326

 

Jernhesten

København er kendt for sine cykler, og der er heller ikke nogen bedre måde at transportere sig rundt i byen end at trille rundt på en cykel. Infrastrukturen er bygget til cykler, hvilket gør, at du nemt kommer fra plads til plads, og du skal ikke tænke på at finde parkeringsplads. Du kan enten medbringe din egen cykel eller bruge nogen af de gode muligheder København tilbyder med cykler. Se mere på www.bycyklen.dk.

Vær mobil

Ligesom de fleste andre fiskesituationer skal du søge efter fiskene, og det gør du ved at fiske meget vand af. Derfor gælder det om at være mobil. En lille let taske, hvor der er plads til en lille grejæske med det mest nødvendige, lidt vand og en madpakke, er perfekt til streetfiskeri, så du kan nemt kan komme rundt. Og hvad enten du er ude i den vildeste natur, eller står i midten af byen, så er vejret stadigvæk en faktor. Sørg derfor for at pakke en let regnjakke i en vandtæt taske, så er du flyvende de næste mange timer. 

Se FISKEguiden: Streetfishing

Streetfishing er en simpel og tilgængelig form for lystfiskeri, som kan dyrkes i byer, havne og på moler i hele Danmarks større og mindre byer, og det er en stærkt voksende trend. Vi kaster os ud i fiskeriet i byerne sammen med fire unge drenge samt en gruppe kvinder, der kalder sig Fiskekonerne, og som har fundet et unikt fælleskab i lystfiskeri og særligt streetfishing.