Bramsnæs og Bramsnæs Vig, er ubetinget en af de mest populære pladser i hele Isefjorden. Specielt efterår, vinter og forår kan denne plads være helt magisk.
Er man ude på selve Bramsnæs, kan man både fiske inder- og ydersiden af halvøen. Indersiden er en del af selve vigen - se Bramsnæs Vig, hvorimod ydersiden er en markant anderledes plads. Herude er der også sjældent kamp om pladsen, på trods af at her er en spændende, varieret bund.
OBS. man må ikke køre ude på selve Bramsnæs, men man skal parkere ved den lille bådhavn, eller langs hovedvejen, hvilket gør, at der er en længere gåtur herud.
Stenbund
Selvom det kan føles irriterende at vade i og gå på sten langs kysten, så det ofte en god indikator for, at der er optimale bundforhold for havørreden og dens fødeemner. Alt fra rullesten til store granitsten giver skjul for tanglopper, rejer og småfisk. Er der bølger, bliver disse fødeemner nemt hvirvlet op i vandsøjlen. En stenbund kan være god året rundt, men særligt i de kolde måneder med få fødeemner på det dybere vand. Stenbund med god dybde tiltrækker også andre rovfisk som torsk og hornfisk.
Mudderbund
De mudrede og bløde bunde ser man ofte i vige, fjorde og brakke områder, hvor udløb fra åer eller afvandingskanaler har transporteret sediment over mange år. På de rigtige tidspunkter af året kan disse områder byde på et fantastisk fiskeri. Fra sent efterår til forår vil de bløde bunde være steder, hvor f.eks. havørreden nemt kan finde føde i form af børsteorm, kutlinger og rejer, da denne type bund holder godt på varmen om vinteren.
Blæretang
Sammen med ålegræsset er blæretang den mest fremtrædende vandplante langs de danske kyster. Denne tang hæfter sig på glatte overflader som sten, grus og andre variationer på bunden. Blæretangen er et godt skjul for fødeemner og fisk. Bundforhold med blæretang er et godt indikator for, at der er fisk i nærheden.
Ålegræs
Denne vandplante giver et suverænt skjul for de små fødeemner, og samtidig ilter de vandet omkring, hvilket giver gode vilkår for småfisk, rejer og tanglopper. Ålegræsset bliver også brugt som hvilested for havørreden, når den trækker langs kysterne og især i det sene efterår, hvor ørrederne er på vej mod åen.
Læs mere om lystfiskeri på Sjælland
Du skal have et gyldigt fisketegn for at fiske her. Køb dit fisketegn via nedenstående link.