skraafoto-N.jpg
skraafoto-S.jpg
skraafoto-E.jpg
skraafoto-W.jpg
skraafoto-T.jpg

Dragerup, eller Søminestationen som det nordlige stykke kaldes, er endnu en klassiker i perlerækken af populære pladser langs Isefjordens vestside.
Her er en utroligt spændende og varieret bund, og her kan man finde fisk på hele strækket.
Man kan med fordel fiske fra parkeringen ved Bredetved og hele vejen op til selve Søminestationen.

Bundforhold
Stenbund

Selvom det kan føles irriterende at vade i og gå på sten langs kysten, så det ofte en god indikator for, at der er optimale bundforhold for havørreden og dens fødeemner. Alt fra rullesten til store granitsten giver skjul for tanglopper, rejer og småfisk. Er der bølger, bliver disse fødeemner nemt hvirvlet op i vandsøjlen. En stenbund kan være god året rundt, men særligt i de kolde måneder med få fødeemner på det dybere vand. Stenbund med god dybde tiltrækker også andre rovfisk som torsk og hornfisk.

Mudderbund

De mudrede og bløde bunde ser man ofte i vige, fjorde og brakke områder, hvor udløb fra åer eller afvandingskanaler har transporteret sediment over mange år. På de rigtige tidspunkter af året kan disse områder byde på et fantastisk fiskeri. Fra sent efterår til forår vil de bløde bunde være steder, hvor f.eks. havørreden nemt kan finde føde i form af børsteorm, kutlinger og rejer, da denne type bund holder godt på varmen om vinteren.

Blæretang

Sammen med ålegræsset er blæretang den mest fremtrædende vandplante langs de danske kyster. Denne tang hæfter sig på glatte overflader som sten, grus og andre variationer på bunden. Blæretangen er et godt skjul for fødeemner og fisk. Bundforhold med blæretang er et godt indikator for, at der er fisk i nærheden.

Ålegræs

Denne vandplante giver et suverænt skjul for de små fødeemner, og samtidig ilter de vandet omkring, hvilket giver gode vilkår for småfisk, rejer og tanglopper. Ålegræsset bliver også brugt som hvilested for havørreden, når den trækker langs kysterne og især i det sene efterår, hvor ørrederne er på vej mod åen.

Fishing Zealand
Læs mere om lystfiskeri på Sjælland
OBS

Du skal have et gyldigt fisketegn for at fiske her. Køb dit fisketegn via nedenstående link.

Sæson

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Sæson er kun vejledende og man skal altid læse op på fredningstider for de enkelte arter og fiskepladser.

Arter

Havørred
Hornfisk
Makrel

Vejrudsigt

Bedømmelse

4,0

1 anmeldelse

5
4
3
2
1

Bedøm denne fiskeplads

Del din oplevelse med andre

Af Jesper Vang Skærbæk Jensen • onsdag den 23. november 2022

4 ørreder på tre timer

Mit første besøg i Isefjoden gav mig 4 ørreder i starten af november. To tre fulgte med ind og genudsat, og den første røg hurtigt af. Jeg fiskede lidt syd for Dragerup (Bredetved strand). Knædybt vand helt inde ved bredden. Man behøver ikke gå længere ud end et par meter. Men waders er nødvendige pga de mange siv langs bredden. Der er ikke meget plads til parkering nede ven vandet. Et godt sted, og jeg kommer nok igen en anden gang.