Et mekka for kystfiskeren

Hvis havørreden er Danmarks nationalfisk, og havørredfiskeri lystfiskernes nationalsport, så er Fyn vores nationalstadion. Selvom den venlige ø i midten måske ikke ser så stor ud på kortet, er det et kæmpe slaraffenland for den kræsne kystfisker. Der er ikke fangstgaranti – det er der ingen steder i verden - men der er bedre chancer, end du får noget sted. Driller vinden på den åbne kyst? Så smut i en beskyttet vig. Er der grumset vand ved klintekysten? Så stik om på den anden side af nærmeste pynt og se om vandet er klart. Fyn er havørredfiskerens ven, og så har vi ikke engang åbnet godteposen med alle de andre fiskemuligheder endnu.

D858407Et bæredygtigt fiskeri

På Fyn har man i 20 år arbejdet målrettet med en indsats for forbedring af havørredens levevilkår i åer og havet. Det har skabt et bæredygtigt fiskeri og en god og sund bestand af fisk.

70 cm havørred fra Ærø

Det Sydfynske Øhav

Har du nogensinde drømt om at trække stikket og flytte til en ø? Tæt på naturen, simpel livsstil og med tid til nærvær? Nip til drømmen - tag på øhop i Det Fynske Øhav.

En ø har de perfekte rammer for en fisketur. Der kan fiskes i alt slags vejr, og ofte har man mange kilometer fiskevand for sig selv. Med en kajak eller jolle kan man på dage med stille vejr sejle mellem øerne og prøve mange forskellige fiskepladser. På flere af øerne er der mulighed overnatning i shelters eller på teltpladser.

 

 

Øhavet rummer i alt 55 øer og holme, og de er alle kendte for deres flotte omgivelser og gode fiskepladser. De større øer som f.eks. Langeland, Ærø, Avernakø og Drejø har størrelsen til en weekendtur eller mere for lystfiskeren.  

Ærø

36517036082 2D600ad4b8 K

Avernakø

Avernakø (Luftfoto) 3 1200Px

Langeland

29520555881 8F3b921e6b K

Mange muligheder

På Fyn er der gode muligheder for oplevelser på bælt og hav, hvor noget af Danmarks bedste fiskeri efter torsk og fladfisk finder sted. I Storebælt er strømmen rask og fladfiskene tykke. Ved Langelandsbæltet kan du smutte på en turbåd og lade skipper føre dig til fiskene. Det er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med havfiskeriet, hvis ikke man har egen båd. Der er også mulighed for at leje mindre både og endda med en lokal guide. 

På Fyn er der også fremragende muligheder for fiskeri fra mole eller i sø og å. Derudover findes der 12 Put and take-søer på Fyn, hvor der er nem adgang for begyndere og familier. 

Fladfisk, torsk og havørred er Fyns mest populære fisk. Havørredfiskeriet foregår fra kysten rundt om hele Fyn. Bogen "117 Fine Fynske Fiskepladser" er en god guide til at komme i gang. Torsk og fladfisk kan også fanges fra kysten, men det er mere effektivt at fiske dem fra moler eller på en turbåd. Udover disse tre arter kommer mange sæsonfisk som makrel, hornfisk og sild til Fyn på visse tidspunkter af året. Dem kan man læse mere om i vores fiskeguide.

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution med vores magiske hav i fokus. Deres mission er at inspirere til bevarelse af naturen omkring os gennem oplevelse, fascination og forståelse.

Læs mere på fjordogbælt.dk

 

Streetfishing i Odense centrum

Odense byder på en væld af muligheder, når vi snakker lystfiskeri i det bynære område. I Odense Fjord og Odense Å skal du have lystfiskertegn for at fiske. Vær opmærksom på, at du nogle steder kan fiske året rundt, imens der andre steder er fredede i perioder. Du kan læse om fiskeperioderne under de enkelte fiskesteder.

Læs mere på odense.dk

Planlæg din ferie

Området byder på mange gode muligheder for overnatning. Herunder finder du vej til mere information om oplevelser og overnatningsmuligheder. Se de lokale Visit-sider for mere spændende information.

Randers Shleter Uggelhuse Jesper Rais©RAISFOTO Large

 

 

VisitFyn

Hele vejen rundt om Fyn finder man spændende attraktioner som museum, bykultur eller outdooroplevelser i smuk natur. Fyn byder også på et væld af overnatningsmuligheder, og med kystnære placeringer for campingpladser er der altid mulighed for en god oplevelser ved vandet. 

Læs mere på visitfyn.dk

Lystfisker overnatning

På Fyn er der stor efterspørgsel for komplette lystfiskeroplevelser. Rundt om Fyn findes der flere lodges og overnatningssteder med fokus på lystfiskeri. Her er der mulighed for at få den komplette oplevelse i de helt rigtige fiske-rammer. Disse steder har tilknyttede fiskeguider, der vejleder og hjælper de besøgende med fiskeriet.

Læs mere på seatrout.dk

VisitOdense

Odense er storbyhygge med overskuelige afstande, fordi der er den største koncentration af anerkendte museer uden for hovedstadsområdet. Det er samtidig Danmarks grønneste storby, da der her er sjove og imponerende events året rundt.

Læs mere på visitodense.dk