17 år og mere end 3 mio. solgte fisketegn

Screenshot 2022 04 27 At 11.22.34
27. april 2022

Den 26. april 2022 gik en ny forbedret webplatform for Fisketegn.dk i luften. Den nye side gør det nemmere og mere sikkert for lystfiskere at indløse fisketegn i Danmark. 

For 17 år siden blev Fisketegn.dk lanceret og siden da har systemet solgt mere end 3.000.000 fisketegn. Nu er tiden inde til en opdatering og et løft af købsoplevelsen for danske og såvel udenlandske lystfiskere i Danmark.

Fisketegnet

  • Udsætning af fisk - fx havørred og pighvar
  • Vandløbsrestaurering, som hjælper udviklingen af fiskebestande
  • Ny viden om fiskenes adfærd

Løsningen er blevet omlagt til et moderne og fleksibelt IT system til gavn for de fysiske salgssteder samt salget direkte på Fisketegn.dk. Det vil fremadrettet være nemmere at vedligeholde, tilpasse og videreudvikle på systemet. Administrationen for salg af fisketegn fra salgssteder, campingpladser, turistinformationer mv., er blevet forbedret og der tilføjet flere muligheder for betaling hvilket tidligere har været begrænset. Dette er især vigtigt for lystfiskerturister når de skal købe deres fisketegn i Danmark og man dermed sikre midler til fiskeplejen. 

”Ud over det nye design lancerer vi nu en side med en ny betalingsløsning og et teknologisk løft, der sikrer, at siden lever op til de lovpligtige krav om webtilgængelighed. Ikke alene bliver det langt nemmere for borgerne at indløse og forny deres fisketegn og for salgsstederne at administrere deres salg. Rent teknisk giver den nye platform os også langt bedre mulighed for fremadrettet at tilpasse og videreudvikle siden på en ressourceeffektiv måde. Det er jeg meget tilfreds med”, fortæller Joan Reimann, vicedirektør i Fiskeristyrelsen