En gave til stalling-aktivisten fra Tønder

8
26. marts 2021

Jens Kjær passer på fisk og vandløb, når han går tur langs Arnåen ved Øster Højst.

Han er en af de 21 lystfiskere, der i frost og vintervejr traver langs fire udvalgte vandløb for at beskytte den spinkle bestand af stallingen; laksefisken med den markante rygfinne som mange steder er truet på sin eksistens. Den systematiske patruljering sørger for, at skarven ikke er alt for hånd ved stallingen.

Forleden fik han uventet post. En dejlig fluestang dukkede op på adressen i Tønder. Det var en gave fra firmaet Norsker Fly Rod, givet som en påskønnelse til alle de stalling-aktivister, der gør noget aktivt for at beskytte stallingbestanden. Og det var så Jens Kjær, der blev udtrukket som vinderen.

’Det lyder vel nok godt. Nu skal jeg til at have gang i fluefiskeriet igen’, siger han.

Da Peter Norsker fra Norsker Fly Rod så Projekt Stalling omtalt, blev han blød om hjertet. ’Jeg har fisket stalling rundt i verden, og holder virkelig af den fisk. Gid vi igen får en sund bestand i Danmark. Dette er min måde at sige tak til jer, der gør arbejdet derude ved vandløbene’.

Fire foreninger deltager i Projekt Stalling, der har som formål at beskytte udvalgte åstrækninger ved Grindsted å, Gudenåen, Arnåen og øvre Storåen mod voldsom prædation fra skarv.

Læs mere om Projekt Stalling her

Foto Stang1