Et spændende fiskeri forude

Image12
10. maj 2021

Efter en lang og kold start på foråret er varmen endelig kommet ind over landet. De stigende vandtemperaturer i å, sø og hav har på denne tid af året ofte en positiv effekt på fiskeriet. De første vandrefisk har allerede nået vores større åer og laksepremieren var overvældende god i de vestvendte åer. For mange var det geddepremieren d. 1 maj der fik folk ud af døren - drømmen om den helt store glubske gedde er der mange der går med og efter en måned med fredning, så skal man jo ud og prøve. 

De kommende måneder byder på spændende fiskeri i både å, sø og ved kyst, men glem ikke, at de det kølige vand kan være rigtig godt i de danske ørredsøer rundt omkring i landet. 

Åens magi

DSC02571

Maj og juni måned er en af favoritterne blandt åfiskeren - her får man chancen for nogle af de første og helt store laks og havørreder, og det er især i de vestvendte åer hvor man virkelig kan opleve spændingen med de store laks. Vores fiskeguide: Havørred og laks i åen giver en god intro til at komme i gang med netop dette fiskeri. I slut maj begynder de første store havørreder for alvor at trække mod åen og især i de større vandløb. Åer som Karup Å, Simested Å, Kolding Å og Vejle Å kan få en spændende oplevelse med disse store ørreder tidligt på sæsonen. 

Magi på overfladen

I slut maj og frem til slut juni sker der magiske ting i de mindre vandløb - den store majflue Emphera Danica kommer til overfladen hvorefter den ender sit liv ved at lande på åen hvor den lægger sine æg. Går man langs åen i denne tid kan man opleve at den bliver levende af ørreder i overfladen. Selv aborre, gedde og fredfisk kan blive overfladeaktive i denne periode. Dette er et yderst spændende fiskeri der byder på en helt særlig naturoplevelse.

Gå på opdagelse på vores interaktive kort og se hvilke foreninger der råder og fiskeretten omkring dig. 

 

Kysten kan noget

IMG 4702

Maj, juni og juli måned er tre spændende måneder på kysten der byder på mange sjove fiskeoplevelser. Maj måned er en af topmåneden for pighvar på vestkysten, men også østkysten kan levere disse flotte store fladfisk. På Djursland bliver der hvert år fanget store pighvar og fiskeplader som Glatved og Blushøj er kendte for pighvar. Fileter af hornfisk er ofte deres livret og hvorfor ikke tage en fisketur efter hornfisk inden. Lige nu myldrer det med hornfisk langs vores kyster og dette fiskeri er sjovt for lystfiskere i alle aldre - tag børnene med og få en sjov oplevelse med en kanon spisefisk. Gem et par hornfisk til en dag hvor fladfiskene kalder, og du er væbnet med en meget effektiv agn. 

Læs mere om fiskeriet efter pighvar her

Efter en kølig start på foråret så er havørredfiskeriet stadig helt i top langs med kysterne. Det køllige vand gør at havørreden jager kystnært og søger føde døgnet rundt. I takt med at vandtemperaturen stiger, så søger havørreden områder med mere iltrigt vand - derfor kan være en god taktik, at fiske på rev og pladser med et god strøm, når vandet kommer op omkring de 10-15 grader. I juni og juli er mange kystfiskere også startet med natfiskeriet og det kan noget helt særligt. Ens sanser bliver skærpede og om natten er det ofte lydene af springende fisk der får en i bevægelse. Hvad er mere spændende end et tungt hug i nattens mørke, efterfulgt af stor sølvbombe af en havørred. Find alle de gode størmrev på vores kort

 

Søens mystik

DSC4642

Fra maj og frem til sensommeren kan søfiskeriet være rigtig givende og det kølige vand gør at rovfiskene er på jagt. Gedden har lige brugt sine reserver på gydningen og skal nu fede sig op igen, hvilket gør dem endnu mere aktive, til fordel for lystfiskerne. Hvem drømmer ikke om den helt store gedde fra søens dyb - måske er det netop nu chancen er der. 

Søen aborrer er altid klar på en fight - tusindebrødrene kan findes hele foråret både tæt på lands og på dybere vand. En fisk der altid giver en spændende oplevelse når de er i hugget. I Danmark har vi et godt aborrefiskeri og mange af søerne er nemt tilgængelige og et godt valg for børnefamilier eller nyfiskeren. Læs mere om fiskeriet i søerne på vores fiskeguide her

Den mystiske sandart er fredet i maj, men 1. juni begynder fiskeriet igen - et fiskeri der kan være udfordrende og ofte kræver en båd - derfor er en Lystfiskerforening en god indgang til dette fiskeri, både hvad angår tips og tricks, men også adgang til båd og andre faciliteter. Find din lokale forening her

 

Lystfisker Danmark ønsker dig de bedste oplevelser derude