Ildsjæle er godt i gang med at forbedre lystfiskeriet i Danmark

Image004

Et restaureret klubhus i Vordingborg, en frivillighedskoordinator på Fyn, en ny gydebanke i Skjern å - og mange andre tiltag til gavn for dansk lystfiskeri!

fredag den 5. november 2021

De danske lystfiskerforeninger greb muligheden, da Lystfisker Danmark i foråret kunne meddele støtte til 27 lokale projekter.

Fakta om uddelingen

Lystfisker Danmark uddelte ca. 600.000 kr. til 27 lokale projekter i foråret 2021. Der er tale om projekter som giver mere vandpleje, skaber aktiviteter for nye lystfiskere og som forbedrer faciliteter rundt omkring. Mange af projekterne er nu godt i gang og nogle er afsluttede.

Lystfisker Danmark støtter det frivillige arbejde i lystfiskerforeningerne, fordi det er et indsatsområde i den nationale strategi for lystfiskeri.

I gennemsnit har vi støttet projekterne med 22.000 kr. per projekt, så der er ikke tale om store projekter. Men det er projekter som har en større effekt end som så, fordi de gennemføres af frivillige’, siger Arne Kvist Rønnest, projektchef i Lystfisker Danmark. 

Det gælder Sportsfiskerforeningen Storstrømmen i Vordingborg som havde planer om at forbedre klubhuset – og som derfor kunne bruge et tilskud til materialer. I september kunne foreningen så samle ildsjæle og medlemmer til indvielse af det ’nye’ klubhus.

På havørredøen Fyn glæder lystfiskerne sig over, at Søren Knabe er ansat som frivillighedskoordinator i en stilling på 8 timer om ugen. Søren har i mange år kæmpet for vandløbene med stor succes og hans primære arbejde bliver nu at koordinere den frivillige indsats omkring vandløbsrestaurering, elfiskeri og smoltvagterne i foråret. Ansættelsen er muliggjort med finansiering fra Fynsk Laksefisk, Vandpleje Fyn og Lystfisker Danmark.

’Lampretterne kom medens vi udlagde stenene, så at en rødlisteart indfandt sig på gydebanken med det samme, må da vist være det bedste skulderklap man kan få.’ Sådan lød det fra folkene bag en ny gydebanke i nedre Skjern å kort tid efter, at gydebanken var blevet anlagt i juni. Nu ventes der spændt på, hvordan åens store laks tager imod gydebanken her de næste måneder.

Lystfiskerne i Næstved Lystfiskerforening fik en varm sommerdag afholdt et arrangement ved Vesterled Put & Take. Der blev fanget godt med fisk, og dagen løftede stemningen i foreningen og har styrket sammenholdet fremadrettet, fortæller bestyrelsen.

Vi runder af med Odense Sportsfiskerklub som er dygtige til børne- og ungearbejdet. Bevillingen gjorde det muligt for foreningen at lave familiefiskedage ved Skovsøen i Odense med deltagelse af 80 børn. Og da man nu var i gang fortsatte man med fiske-undervisning ved et efterfølgende outdoor-event på Brahe Trolleborg. ’Vores juniorledere kom på deres livs opgave. Over weekenden blev vi bogstaveligt talt invaderet af børn. Vi kan umuligt vide hvor mange børn vi havde igennem, men vi taler nok omkring 600 børn og forældre.’

220209577 4438543772843835 6989694023385054117 N