Nemmere for lystfiskere på hjul

IMG 5358
16. december 2021

Nu er det blevet nemmere at udforske fiskepladser for folk med handicap eller nedsat mobilitet. Fishing in Denmark viser nu de fleste danske kasteplatforme og handicapvenlige fiskepladser på vores interaktive kort og app. 

Egon Dall

  • Har fisket hele sit liv og er inkarneret fluefisker og nyder særligt lakse- og havørredfiskeriet
  • Egon blev kørestolsbruger efter en ulykke i sen alder men det stopper ham ikke i at fiske
  • Arbejder aktivt for at forbedre forholdene for handicappede og gangbesværede i naturen

I samarbejde med lystfiskeren og kørestolsbrugeren, Egon Dall, har vi udarbejdet et nyt lag der viser handicapvenlige fiskepladser i Danmark. Fiskepladserne spreder sig hvidt omkring i landet og byder på fiskeri i å, sø og hav, hvilket giver rig mulighed for at tage på fisketur. 

Det har været en stor hjælp for os at kunne samarbejde med Egon i arbejdet med at lokalisere alle pladserne. Egon er selv aktiv lystfisker og har et stort kenskab til disse fiskepladser - derfor var det storartet, at han ville bidrage med beskrivelser, lokationer og billeder. 

Egon har fisket hele sit liv og er meget glad for især de jyske åer - ved dem har tilbragt mange timer med sin fluestang i søgen efter ørred og laks. Egon har i sit arbejdsliv været tæt på mennesker, natur samt udvikling af det rekreative, bl.a. som tidligere direktør i Vejle Kommune. Kort tid efter Egon gik på pension havde han et uheld, der gjorde, at han blev kørestolsbruger, men det skulle ikke forhindre ham i at dyrke lystfiskeriet. Som lystfisker i kørestol fandt Egon hurtigt ud af, at der var en opgave i at fremme anlæggelse mm. af handicapvenlige fiskepladser samt i det hele taget at understøtte handicappede og gangbesværede i at dyrke lystfiskeriet, hvilket han arbejder aktivt med i dag. 

D3BE1EB7 0E09 4AD5 A242 756BCFF9E95B

 

Fiskeplatforme

Fiskeplatforme er ikke kun for folk med handicap eller gangbesvær - platformene er simpelthen fantastiske for børn og unge der skal prøve kræfter med lystfiskeri. Med en fiskeplatform behøves der ikke støvler eller waders - her fiskes der direkte fra en broen. Fiskeplatforme bliver ofte opsat af kommuner og lokale foreninger, rundt omkring i landet. Fremadrettet vil Fishing in Denmark vedligeholde det store overblik over platformene for at kunne inspirere endnu flere til at komme ud og fiske.

Oversigten over fiskepladserne kan findes på web platform samt vores mobil app, der kan hentes på App Store og Google Play.

Screenshot 2021 12 16 At 11.25.11

Se fiskepladserne på fishingindenmark.info/fiskepladser og vælg "Handicapvenlige fiskepladser" til under lag. 

Fishing in Denmark arbejder på at dække alle handicapvenlige fiskepladser i Danmark og vil fremadrettet udvide denne oversigt, så folk har alle mulighed for at komme ud i naturen og lystfiske. Kender du en handicapvenlig fiskeplads eller et kasteplatform der endnu ikke er på kortet? Så send os gerne en e-mail på info@fishingindenmark.info og vil tilføje den til kortet.