Ny fiskeklub i København

210123 FKK Fishingindenmark 4

En nystiftet fiskeklub byder de Københavnske lystfiskere på fisketure, arrangementer og klubaftener

28. januar 2022

Den nye lystfiskerforening "Fiskeklub København" åbner dørene op, lige ud til Sydhavnen i Københavns Havn. Med nye klublokaler der ligger på adressen "Ved Slusen 27" i Sydhavnen, er man blot et spinnekast fra en af byens bedste fiskepladser der giver rige muligheder for fælles fiskeri og events for medlemmer.

Fiskeklub København blev stiftet i efteråret 2021, og lige siden er der blevet arbejdet målrettet på at kunne slå dørene op for de københavnske lystfiskere. Klubben har netop åbnet op for tilmelding på www.fiskeklubkbh.dk og d. 25. februar er der åbningsaften, hvor alle er velkomne.

- Vi har glædet os meget til at kunne byde medlemmerne velkommen i klubben, siger Andreas Findling-Rottem, der er den ene af to forpersoner i Fiskeklub København, og fortsætter:

- Hovedstaden har manglet et sted, hvor byens mange lystfiskere kan samles, både de erfarne og de nye, unge og ældre. Og så har der manglet en forening, der har som klar mission at varetage lystfiskernes interesser i København - blandt andet i forhold til vandmiljø, adgang og forvaltning af fiskeriet.

210123 FKK Fishingindenmark 3

Guidede ture, klubaftener, foredrag og større events

På klubbens hjemmeside kan man allerede nu se lidt af forårets program, der bl.a. byder på guidede ture, klubaftener, foredrag og større events. Desuden bliver der arbejdet på at stable en ungdomsafdeling op med jævnlige klubaftener og arrangementer for unge op til 18 år.

- Vi har en ambition om at skabe en forening, hvor bredde og fællesskab er i fokus, og derfor er vi også virkelig glade for, at en gruppe topmotiverede og dygtige ungdomsledere lige nu er ved at sammensætte et tilbud til den nye generation af lystfiskere, forklarer Marie Brandt, klubbens anden forperson.

Hvad ungdomsafdelingen præcis vil præsentere kan de to forpersoner ikke komme nærmere ind på, men de lover, at det bliver fedt, og at det i høj grad bliver på de unges egne præmisser.

- Vores mantra har fra start været, at vi skal lave ting, vi selv synes er pisse fedt. Det giver både en følelse af ejerskab og højt til loftet hos de mange frivillige, der er med til at bygge foreningen op. Og vi tror og håber, at det også er noget klubbens medlemmer vil mærke, fortæller Marie Brandt.

- Og så har vi jo været enormt heldige, at vi har fået stillet klublokaler til rådighed af By & Havn her i opstartsfasen. En 100 kvm stor lejlighed med udsigt direkte til Slusen, så det kunne ikke være mere perfekt, siger Marie Brandt.

210123 FKK Fishingindenmark 2

Hvad angår fremtiden tør den nye Fiskeklub godt at tænke stort

- Vi har fra start af haft en drøm om, at vi skal være et knudepunkt i København for alle, der elsker lystfiskeri. Det er måske imod tidens trends med online fællesskaber og YouTube som den store inspirations- og do-it-yourself-platform. Men vi tror altså på, at det at mødes om sin hobby og passion kan noget helt særligt, siger Andreas Findling-Rottem, og suppleres af Marie Brandt:

- Målet er egentlig bare at få skabt de bedste rammer, tilbyde nogle fede aktiviteter og så skal vi på sigt selvfølgelig have fingre i noget lækkert fiskevand, give medlemmerne adgang til både og ikke mindst få en politisk stemme i København. Men i første omgang mangler vi bare, at nogle vil være med. Så vores opfordring er vel bare: Meld dig ind!, slutter Marie Brandt med et smil.

Du kan læse mere og tilmelde dig på klubbens hjemmeside: www.fiskeklubkbh.dk og følge med på www.instagram.com/fiskeklubkbh og www.facebook.com/fiskeklubkbh