Oplev lystfiskerlivet på Lystfiskeriets Dag 2022

Img 8462
17. maj 2022

Lørdag den 21. maj venter der danskerne et væld af spændende fiskeoplevelser i anledning af Lystfiskeriets Dag. Find et arrangement i nærheden af dig, og tag venner og familie med på fisketur.

I anledning af Lystfiskeriets Dag 2022 indbyder danske lystfiskerforeninger, fiskesøer og andre fiskeaktører til spændende og inspirerende fiskeoplevelser over hele landet. Alle kan være med, uanset alder og fiskeerfaring. Mange steder er der mulighed for at låne fiskegrej, og erfarne lystfiskere står klar til at hjælpe deltagerne med at få gang i fiskeriet.

Lystfiskeri og friluftsliv

På Lystfiskeriets Dag den 21. maj kan du vælge mellem et bredt udvalg af aktiviteter ved både å, sø, kyst og havn.

Hornfisken er i rampelyset denne dag, da fisken er i højsæson, og fiskeriet efter hornfisk er let tilgængeligt for både børn og andre begynderfiskere. Lystfiskeriets Dag byder på en række af hyggelige hornfiske-events, hvor fisken bliver fanget, røget og spist.

Men der er også mulighed for at prøve kræfter med en put and take-sø, havørredfiskeri i åen eller det børnevenlige fiskeri efter rejer og krabber. Mange steder får du den fulde friluftsoplevelse med både lystfiskeri, insektnørderi, lejrbål, smagsprøver på naturens råvarer med mere.

Vandpleje for en dag

Er du nysgerrig på det frivillige vandplejearbejde i danske lystfiskerforeninger, og kunne du tænke dig at prøve det? Så har du chancen på Lystfiskeriets Dag 2022, hvor enkelte foreninger holder åbent hus i vandplejen. Du kan høre foredrag om arbejdet for at skabe bedre forhold for fiskene i vandløb, og du kan selv være med til at udføre vandpleje sammen med andre frivillige.

I år falder Lystfiskeriets Dag samme dag som den internationale begivenhed World Fish Migration Day, der skaber opmærksomhed om vandrefiskenes behov for at kunne passere frit i vandløb uden spærringer. Den problemstilling kan du også blive klogere på, hvis du deltager i et vandpleje-event på Lystfiskeriets Dag.

Se mere på vores aktivitetskalender eller læs mere om lystfiskeriet dag på  https://www.sportsfiskeren.dk/lystfiskerietsdag