Rovfiskene Retur: En film om de grumme gedder i Sydsjælland

Thumbnail Rovfiskene Retur (1)
tirsdag den 24. september 2024

 

Rovfiskene Retur

NYT SYN PÅ FISK OG VANDMILJØ I SYDSJÆLLAND, MØN, FALSTER OG LOLLAND

En ny film dykker ned i historien om de grumme gedder og aborrer i Sydsjælland og projektet "Rovfiskene Retur", som arbejder på at genoprette de truede fiskebestande. Filmen, produceret af Niels Vestergaard, følger indsatsen for at sikre rovfiskenes overlevelse i brakvandet omkring Sydsjælland, Møn, Falster og Lolland.

 

Gedden, en ikonisk rovfisk, står centralt i filmen, der også inkluderer to ministre og flere eksperter. De diskuterer, hvordan rovfiskene kan vende tilbage til deres tidligere levesteder gennem opdræt, forbedringer af levesteder og bedre fiskeriregulering.

Verdens mest saltstærke rovfisk
Området omkring Sydsjælland huser nogle af verdens mest saltstærke gedder og aborrer, som begge er ferskvandsfisk, der har tilpasset sig det salte miljø gennem 10.000 år. I dag er disse fisk dog alvorligt truede, og bestanden er faldet drastisk.

Samarbejde om fiskebestandene
"Rovfiskene Retur" er et samarbejde mellem kommuner, forskere og frivillige, der arbejder for at genopbygge gedde- og aborrebestandene. Der er fokus på at skabe bedre gydepladser og levesteder, der sikrer fiskene bedre vilkår for overlevelse og vækst. Tidligere blev der fanget tusindvis af gedder og aborrer årligt i området, men i dag er de næsten forsvundet.

 

 

Filmen kan ses her: Rovfiskene Retur - YouTube.