Sæsonstart i danske ørredsøer

P1122640
12. april 2022

I Danmark har vi lystfiskere flere såkaldte “Sæsonstart”. Indenfor laksefiskeri i de vestvendte åer starter sæsonen hvert år d. 16 april. I mange havørredvandløb går starten d. 1 marts og samme gælder ved geddepremieren er 1. Maj. Nu indfører Danske Ørredsøer sæsonstart på skærtorsdag i påskeferien.

At de fleste fiskesøer så allerede har haft åbnet op for søen i flere uger – eller måske endda holder åbent hele året, tager foreningen ikke så tungt. Det vigtigste er, at vi én gang om året får sat fuld fokus på foreningens medlemmer og de oplevelser de har at tilbyde, siger formanden for Danske Ørredsøer Gitte Moelsby fra Nebel sø Put & Take ved Esbjerg.

 

200 ørredsøer i Danmark

Med over 200 ørredsøer i Danmark er der rig mulighed for at komme ud i naturen og få oplevelser med hele familien, lige meget hvor du bor i Danmark.  

Sæsonstarts-tilbud

En række af foreningens medlemssøer spredt ud over kongeriget byder på særlige ”sæsonstarts-tilbud” til de fremmødte på dagen – hvad enten man er ”førstegangs-fisker” – eller blandt de mere garvede lystfiskere med masser af fangster på bagen. 

De enkelte søer bestemmer selv hvad dagens særlige tilbud og ydelser skal være. På foreningens hjemmeside www.dansee.dk vil der under rubrikken ”Aktiviteter og arrangementer” findes en beskrivelse af hvilke søer som deltager og hvilke særlige tilbud der gives til lystfiskerne på dagen.

”Vi glæder os til at vise vore forskellige medlemssøer og deres servicefaciliteter frem for publikum i landets forskellige regioner”, siger formanden, og fortsætter ”efter en lang vinter kan en tur til en fiskesø være en skøn tur ud i det fri. Og med lidt held kan man efterfølgende servere grillet fisk med et glas kølig hvidvin på terrassen. Velbekomme!”

 

 

Danske Ørredsøer

Danske Ørredsøer organiserer ca. 50 af landets bedste lystfiskersøer med særlige krav til servicefaciliteter ved søerne. Blandt kravene er: Gode toiletforhold med rent vand, gode rensefaciliteter med rent vand, affaldshåndtering, ”Etiske fiskeregler” som skal overholdes ved søerne og krav om redningsudstyr ved søen. Men mange af søerne tilbyder også en række andre servicefaciliteter, som overnatningsmuligheder, bålplads, grill, legeplads mv.