skraafoto-N.jpg (2)
skraafoto-S.jpg (2)
skraafoto-E.jpg (2)
skraafoto-W.jpg (2)
skraafoto-T.jpg (2)

Skanderborg sø er en stor og smuk sø beliggende i Søhøjlandet. Søen er en del af Gudenå-systemet, og består af flere større og mindre søer, her i blandt de to primære bassiner Store Sø og Hylke Sø, såvel som Ringkloster Sø, Vrold Sø og Taaning Sø.

Areal: 860 ha
Middeldybde: 8 m
Maks. dybde: 18,8 m

Skanderborg søerne har op gennem 90’erne og 00’erne været et yndet udflugtsmål for både danske og udenlandske konkurrence- og medefiskere. Det var den fordi mængderne af store skaller og brasen, var enorm. I slutningen af nullerne kom den invasive vandremusling også til Skanderborg Sø, hvor vandets sigtbarhed steg enormt. Dette gjorde, at aborre og gedde fik gode forhold, og dermed sluttede det exceptionelle medefiskeri. Skanderborg Sø betragtes dog stadig som et godt medevand, men regnes ikke for at være et af Europas bedste, som det var engang. Blandt arter med mest lystfiskermæssig værdi, kan nævnes gedde, aborre, sandart, knude og søørred. Der fanges hvert år store gedder over 10 kg og aborrer over kiloet er ikke ualmindeligt.

Store dele af Skanderborg sø er privatejet, men meget af det er lejet ud til den lokale lystfiskerforening.
Fiskekort kan erhverves til en rigtigt fornuftig pris, ligesom man med fordel kan melde sig ind i foreningen.

OBS

For at fiske i danske søer, kræves det statslige fisketegn. Derudover, skal du muligvis have et fiskekort, medlemskab af en lystfiskerforening eller en tilladelse fra ejeren.

Sæson

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Sæson er kun vejledende og man skal altid læse op på fredningstider for de enkelte arter og fiskepladser.

Arter

Gedde
Aborre
Skalle
Sandart
Søørred

Vejrudsigt

Bedømmelse

0,0

0 anmeldelser

5
4
3
2
1

Bedøm denne fiskeplads

Del din oplevelse med andre