Nordsøen lokker

Det vil gribe om sig, hvis man skal lovprise hele kysten fra vest til Læsø. Men lad os slå fast: Her er der plads nok! Og ikke alle strande er kun badestrande. For den opsøgende lystfisker er der rige muligheder for et hav af fiskearter. Fra fladfisk til havbars.

Høfder, moler og havneanlæg er oplagte stoppesteder for de vandrende fisk og er alle et visit værd. Tjek den lokale turistinformation for tilgængeligheden, og find fiskepladserne på vores kort.

DSC09409

Til havs

Fra Nordjyllands havne sejles der til Danmarks absolut bedste havfiskeri. Fra eftermiddagsture nær kysten til deciderede ekspeditioner. Det er her, du har muligheden for et unikt og fremragende fiskeri efter spændende arter som lange, kulmule, havkat og hvem ved – måske en helleflynder? Men fiskeriet efter sej, lubbe og torsk er hovedfokus for de fleste ture – foruden makrel i sæsonen. Fiskeriet afhænger – ligesom alt andet heroppe – af vejret. Men driller vinden, så er der masser af andre muligheder. 

Makrelangeln

Åernes sølv

Det kommer som en overraskelse for mange, at Nordjylland nordenfjords har aldeles fremragende havørredfiskeri. Ikke kun i Limfjorden og på kattegatkysten, men også i åerne. Her kan du fiske, hvis Nordsøen er vild.

De mindste af åerne er naturligvis afhængige af nedbør, men de fleste har en stabil opgang af havørreder i sensommeren. Når man kommer syd for fjorden, finder du decideret legendariske åer. Karup Å for eksempel. Nogle af verdens største og ikke mindst flotteste havørreder er fanget i denne å. Det er legendernes å, og det mærkes, når man fisker i den bløde ådal. Men syd om Limfjorden ligger åerne spredt som perler på et fladfiskeforfang – store som små. Det største problem er at vælge. Mange af de mindre åer har ikke nødvendigvis mange store fisk, men til gengæld en fin opgang af mindre fisk, med enkelte store overraskelser til de heldige.

Her kan du for eksempel prøve kræfter med det sjove fiskeri med skumbiller på fluestangen, som du kan læse om andetsteds her på siden.

DSC05712

Limfjordens kyster

Oplev Limfjorden

Limfjordslandet er kendt for sit smukke landskab, lokale delikatesser og lange uforstyrrede kyster.

Tag et kig på kortet over kystpladser i Limfjorden. Imponerende, ikke? Og det er blot et udpluk. Der er selvfølgelig mange andre. Og har du adgang til båd eller kajak, bliver udvalget af grønne prikker pludselig enormt! Du skal bare selv finde dem.

Limfjordens fiskepladser kan findes her på siden eller på havørredlimfjorden.dk

Du kunne selvfølgelig også tage en weekendtur til en ø. Så har du fiskepladser til alle sider. Mors er den største i Limfjorden, men Fur er også rigtig fin.

Læsø i Kattegat er ikke kun en ferieø, det er bestemt også en spændende fiskeplads. Og hvem siger, at man ikke kan kombinere familieferie og fiskeri?

Mors Hanklit ©Christian Faber Large

Vandretur med fiskestang

Nationalpark Thy

Danmarks måske vildeste natur med et hav af aktivitetsmuligheder

I Nationalpark Thy kan du møde den rå, uspolerede natur på tomandshånd.

Det gigantiske og unikke naturområde trygler om at blive udforsket med vandrestøvler, telt og stormkøkken. Men hvorfor ikke pakke fiskestangen og prøve lykken i nogle af søerne? En aborre stegt og nydt med den smukkeste udsigt og et soundtrack af skovens fugle lyder da lokkende, ikke?

Du kan finde info om nationalparken og om sheltermuligheder ved at gå til naturstyrelsens hjemmeside. Det er også smart at downloade shelterappen, så du kan se, hvor du skal sove.

Autocamper Kystvejen In Thy © Mette Johnsen Large

Planlæg din ferie

Området byder på mange gode muligheder for overnatning. Herunder finder du vej til mere information om oplevelser og overnatningsmuligheder. Se de lokale Visit-sider for mere spændende information.

Gammel Skagen ©Mette Johnsen Large

 

 

Nordjylland

Her i det nordjyske vil du opleve det magiske lys, og at der er højere til himlen. Nordjylland er Danmark, når det er allerdejligst. Naturen er konstant vekslende mellem det barske og blide, smukke og rå.

Læs mere på visitnordjylland.dk

Toppen af Danmark

 Her får du inspiration til, hvad du kan opleve på Toppen af Danmark. Find aktuelle begivenheder, få inspiration til familieferie med børn, og læs om en aktiv ferie i naturen.

Læs mere på toppenafdanmark.dk

Nordvestkysten

Livet ved Nordvestkysten er meget mere end bare Danmark. Det er 250 kilometer vestkyst, der er autentisk og vildt, uendeligt og trygt, ægte og uspoleret.

Læs mere visitnordvestkysten.dk