skraafoto-N.jpg (1)
skraafoto-S.jpg (2)
skraafoto-E.jpg (2)
skraafoto-W.jpg (1)
skraafoto-T.jpg (2)

Julsø er en af de største og dybeste søer i Søhøjlandet mellem Silkeborg og Ry. Julsø er en del af Gudenå-systemet og er forbundet med Brassø i nord og Birksø i syd. Søen ligger for foden af Himmelbjerget, og er bestemt et besøg værd, hvis man er til rovfisk og god udsigt.

Areal: 565 ha
Middeldybde: 7,8 m
Maks. dybde: 17,5 m

Julsø har, ligesom mange andre store søer i Gudenå-systemet, oplevet en tilkomst af den zebrastribede vandremusling. De seneste mange år, har man oplevet en fremgang i sigtbarhed i søen, hvorfor arter som sandart, der før trivedes i det uklare vand, nu har det svært, og har været i tilbagegang. Fiskeriet efter gedder og aborre har dog oplevet en stigning. I Julsø bliver der hvert år fanget gedder over store gedder over 12 kg, og har generelt været kendt for et sublimt geddefiskeri. Udover gedde, aborre og sandart findes her også søørred, ål og diverse fredsfisk.

Silkeborg Fiskeriforening har fiskeretten til det mest af Julsø. Hos dem kan du eventuelt købe et dagskort eller melde dig ind i forening.

Vil du sejle på Julsø? Så skal du bruge et Gudenå-bådnummer. Du kan ansøge om et gæstenummer her:

https://www.sejladspaagudenaaen.dk/motorbaade/gaestenummer-ansoegning/

OBS

For at fiske i danske søer, kræves det statslige fisketegn. Derudover, skal du muligvis have et fiskekort, medlemskab af en lystfiskerforening eller en tilladelse fra ejeren.

Sæson

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

Sæson er kun vejledende og man skal altid læse op på fredningstider for de enkelte arter og fiskepladser.

Arter

Gedde
Aborre
Skalle
Sandart
Søørred

Vejrudsigt

Bedømmelse

0,0

0 anmeldelser

5
4
3
2
1

Bedøm denne fiskeplads

Del din oplevelse med andre