Søhøjlandet opleves bedst fra søsiden

Fra en kano, kajak eller jolle kan man glide stille under de saftgrønne kæmpetræer, og lægge nakken tilbage. Her kan man virkelig se bøgen spejle sig. Ikke i bølgen blå, men i søens og åens lokkende dyb. Og fiskestangen skal med, når familien tager på kanotur. En bålstegt aborre smager af vildmark og frihed. Dit eventyr starter ved en båd og -kanoudlejer langs Gudenåen. Foretrækker du at gå frem for at padle, er der virkeligt gode muligheder for at se en side af Danmark, du ikke anede eksisterede, og vandet er aldrig langt væk.

Find en shelterplads, som passer til dit ambitionsniveau og udforsk højlandets mange vande og vandreruter. På https://udinaturen.dk/ kan du se shelterpladser og meget andet nyttig information. 

DSC4546

 

Geddekaptajn

For lystfiskeren med eget fartøj er der utallige muligheder. Du kan sætte båden i mange søer og har du en bellyboat, pontonbåd eller kajak, er der næsten frit slag, som kun begrænses af, hvor du kan købe fiskekort. Mange benytter denne frihed til at prøve kræfter med Danmarks sejeste fisk: Gedden. Søens konge giver audiens året rundt, undtagen når nye gedder skal laves, men de falder ikke for hvad som helst. Selvom der er mange gedder, er der ikke en grum mosgroet sømkasse under hvert eneste udhængende træ. Det er derfor at et fartøj er at foretrække, for så kan du affiske meget vand hurtigt. Første gang man kigger ind i munden på en gedde, forstår man hvorfor den kaldes altædende. De tusinde tænder gør det til lidt af en udfordring at afkroge og genudsætte gedden så let som muligt. Men tjek en tutorial- video inden du drager ud, så er der mindre at frygte og mere at glæde sig til. Hvem vil ikke gerne prale med at have fanget en midtjysk krokodille på en meter?

DSC5474

 

Istidslandskab

Regionen mange vande er formet af istidens kolossale kræfter, og det ses både på de stejle bakker og de mange vandhuller, men også menneskeskabte søer lokker lystfiskere året rundt i området. I de mange Put and take-søer i regionen er der god service for både begynder og garvet. Og synet af en kæmpe ørred, der basker i nettet, har lokket mange ud i en livslang kærlighedsaffære med lystfiskeriet.

 

Danmarks eneste flod

Gudenåen er Danmarks eneste flod, og den rummer meget mere end gedder. Her er også aborrer, skaller og brasen – så hvorfor ikke prøve med prop og orm?
Er man til større udfordringer byder de øvre stræk af Gudenåen på et mere krævende, men meget spændende fiskeri efter bækørred og de sjældne stallinger.

Silkeborg 48176 Large

AQUA Akvarium & Dyrepark

Oplev den danske naturs hemmeligheder i AQUA Akvarium & Dyrepark, hvor du kan møde de fascinerende danske dyr. Alle de dyr du kender, men aldrig har set. Præcis som i naturen – bare tættere på! 

Læs mere på visitaqua.dk

Aborre RGB Scaled 1

Den Genfundne Bro

Fakta

  • 13,4 meter høj og 50 meter lang
  • Bygget i 1899 og tildækket i 1929
  • Genfundet i 2014

I idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det er med god grund.

Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så de besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

243219 Den Genfundne Bro Paa Cykel Natursti Braedstrup Horsens Visitdenmark

Planlæg din ferie

Området byder på mange gode muligheder for overnatning. Herunder finder du vej til mere information om oplevelser og overnatningsmuligheder. Se de lokale Visit-sider for mere spændende information.

Randers Shleter Allingåbro Jesper Rais©RAISFOTO Large

 

 

VisitSilkeborg

Uanset om du rejser alene, med venner og veninder eller familien, er der helt sikkert masser af muligheder for gode ferieoplevelser for alle i Søhøjlandet.

Læs mere på visitsilkeborg.dk

VisitHorsens

 Perfekt til en dejlig ferie, hvor du både kan få pulsen op og komme helt ned i gear. Horsens forener skøn natur med et rigt kulturliv og oplevelser for folk i alle aldre.

Læs mere på visithorsens.dk

Oplev Gudenåen

Oplevgudenaa.dk er en indgang til Gudenåen, hvor du kan finde information, hvis du vil sejle i kano eller kajak, vandre på Himmelbjergruten eller ad Trækstien, fiske, cykle, mountainbike eller bare opleve nogle af de mange seværdigheder langs åen.

Læs mere oplevgudenaa.dk