DSC 9698

Turbådsfiskeri

Med dygtige turbådskaptajner er en tur på havet altid en god oplevelse

Turbåde i Danmark

I Danmark har vi en stor tradition for turbådsfiskeri og med mere en 30 turbåde fordelt over hele landet så er der rig mulighed for at komme afsted. 

Turbådsfiskeriet byder på et meget sjovt fiskeri hvor man virkelig kan fange fisk på dagen. Ofte tager man ud med venner og familie hvor der hygges med andre lystfiskere. En turbåd kan ofte have 10-30 personer med og virksomheder og foreninger lejer bådene til arrangementer. 

Fiskeriet er meget forskelligt alt efter område i landet men oftest fiskes der efter torsk og fladfisk. Dog fanges der altid sæsonfisk som sild, makrel, hornfisk osv. 

Dorsch
Turbåde (1)

Oversigt over turbåde

På vores digitale kort tilvælges "Turbåde" som lag og derefter kan man se et overblik over alle turbåde i Danmark. 

Turbådsfiskeriet

Helt overordnet går turbådsfiskeriet ud på at man i en båd har en fordel - der kan fiskes over dybt vand og man kan sejle ud på nogle spændende fiskepladser med f.eks. rev og vrag hvor der ofte er en stor koncentration af fisk. 

Det mest gængse arter der bliver fisket efter fra bådene er torsk, fladfisk, sild og makrel. På nordvestkysten kan man dog fange mange flere arter på fisketuren og især ved det gule rev hvor der ofte bliver fanget havtaske, lange, sej og andre arter.  

DSC 9672