Der mangler stadig Smoltvagter – vær med og gør en forskel!

Smoltvagt Patrulje 1
fredag den 5. april 2024

På søndag bliver de første smolt sat ud i å-mundinger på Fyn og Sjælland. Over 200 lystfiskere har allerede booket en Smoltvagt og står klar til at vogte over de sårbare, små havørreder. Men der er stadig mange ledige vagter i hele april, så skynd dig at downloade appen, book en vagt og gør en forskel for kystfiskeriet.

Savner du flere havørreder på kysten, så er det nu, du kan gøre en forskel. Det kræver kun 3 timer af din tid, men til gengæld øger du dine og de danske kystfiskeres chance for fangst og gode oplevelser på kysten i de kommende år.

- Pt har over 200 lystfiskere booket en Smoltvagt, og kæmpe ros til dem. Men der er stadig rigtig mange ledige vagter – både på Fyn og Sjælland. De første vagter løber af stablen fra på søndag, de sidste vagter ligger d. 1. maj. Så der er altså rig mulighed for at hjælpe til i de kommende uger og bakke op om dem, der allerede har booket en vagt, siger Søren Knabe, projektleder for projekt Smoltvagt.

Han oplever ligesom mange andre, at fiskeriet efter havørreder på kysten er gået tilbage. Derfor mener han også, at det er mere vigtigt end nogensinde, at vi passer på de udsatte havørredsmolt.

- Jeg hører - og oplever også selv - at der er længere mellem fangsterne på kysten. Det er ærgerligt, særligt med tanke på, at kystfiskeriet efter havørred jo er det mest populære fiskeri herhjemme. Nu har vi chancen for, med en relativ lille indsats, at gøre en konkret forskel her og nu, som kan sikre flere havørreder i de kommende år, siger Søren Knabe og fortsætter:

- Det er vigtigt at sige, at det ikke handler om et enten eller. Vi knokler fortsat videre i vores vandløb for at skabe optimale forhold for, at havørrederne i fremtiden kan blive selvreproducerende mange flere steder, men det er et langt sejt træk. Men vi må samtidig gøre, hvad vi kan nu og her, og her spiller Smoltvagterne en vigtig rolle, slutter Søren Knabe.