Frivillige fiskeguider ved Danske Ørredsøer

IMG 20230401 130436 (1)
tirsdag den 30. maj 2023

Danske Ørredsøer har med støtte fra en pulje af midler under Lystfisker Danmark arbejdet med udvikling af såkaldte ”frivillige fiskeguides” ved en stor del af foreningens medlemssøer.

I 2023 sættes dette aktiv for alvor i søen hos en stor del af fiskesøerne der er medlem af Danske Ørredsøer. Ideen er, at guiderne kan hjælpe de besøgende ved søerne til at fange deres første – eller for de erfarne, endnu flere fisk. Men også at kunne agere vært ved søerne og endelig at give gode råd med lystfiskerne hjem. Guiderne vil være behjælpelige med alt fra grej/teknik til rensning og idéer til tilberedning af fisk.

”Ja spørgsmålene kan være mange hos en Put & Take sø, hvis man går en tur rundt blandt de besøgende. Og det er der jo også en forklaring på”, siger Gitte Moelsby – formand for Danske Ørredsøer.

”Mange af vore besøgende er det vi kalder ”lejlighedfiskere” – folk, som kun sjældent fisker – men når de gør det, så er det en opgave de godt kan bruge lidt assistance til for at forøge muligheden for succes med fangst. En anden gruppe af besøgende er de såkaldte ”førstegangsfiskere. Det kan være folk i alle aldre, men fælles for disse er, at de i den grad godt kan bruge lidt hjælp til grejet og fiskeriet. De erfarne lystfiskere har måske ikke i samme omfang brug for en guide men alligevel er det vores erfaring, at også flere af disse giver udtryk for, at det er en ekstra service at have muligheden for at kunne henvende sig til en frivillig fiskeguide, hvis man måtte have særlige spørgsmål på hjertet”, forklarer Gitte Moelsby, der til daglig er leder af Nebel Sø Put & Take lidt udenfor Esbjerg.

Flere og flere af medlemssøerne hos Danske Ørredsøer har valgt at benytte sig af ideen om de ”Frivillige fiskeguides” – en ide som blev til et støttet udviklingsprojekt allerede i 2021 og som da fik støtte til udvikling og implementering af Lystfisker Danmark.

Danske Ørredsøer
Læs mere om foreninger Danske Ørredersøer her