Regenerativ lystfiskerweekend på Fyn og ved Limfjorden

DSC 0046
onsdag den 26. juli 2023

Lystfiskerturister vil bidrage til vand- og fiskeplejen gennem et nyt projekt omhandlende regenerativ lystfiskerturisme rundt i hele Danmark. 

Lystfisker Danmark v. Assens Kommune samt flere danske lystfiskerdestinationer har udviklet et nyt koncept, hvor turister kan deltage i vandplejeprojekter rundt i hele Danmark. Deltagere vil i projektet opnå viden omkring ørreder og deres levevilkår, samt deltage i fysisk arbejde som f.eks. restaureringsprojekter med udlægning af gydegrus, skjulesten og vandplanter i lokale vandløb. På den måde kan man som turist bidrage til at forbedre levevilkår og sikre gode gydeforhold og levevilkår for de næste generationer af fisk - måske den selv skal fange i fremtiden. 

“De danske fiskedestinationer er meget opmærksomme på både at skabe bedre habitater / flere fisk og at fremme lystfiskeri og -turisme. Alligevel dukker spørgsmålet op engang imellem: Er der en modsætning mellem lystfiskerturisme og hensynet til lokale lystfiskere? Vi har et stærkt ’drive’ for at reducere denne spænding. Med konkrete projekter vil vi derfor vise, at lystfiskerturister kan være med til at forbedre habitater – og dermed gavne fiskeriet for alle.” fortæller Arne Kvist Rønnest, Projektchef i Lystfisker Danmark.

I 2023 afholdes der events på Fyn og ved Limfjorden - det sker i weekenden 8-10. september. 

Fyn - The Regenerative Weekend

Havørred Fyn, i samarbejde med dets certificerede overnatningssteder, kombinerer nu arbejde og ferie. Havørred Fyn vil sammen med Den Fynske Grusbande og fisketurister restaurere ca. 300 m. Vandløb i Langedil. Projektet gennemføres lørdagen d. 9. september, hvor de deltagende turister får muligheden for at hjælpe til med at udføre bestandsanalyser, vandløbsrestaurering med gyde- og skjulesten, og blive klogere på den mystiske havørred i fællesskab med de lokale frivillige ildsjæle og professionelle biologer.  

Læs mere

https://en.seatrout.dk/the-regenerative-weekend/

Limfjorden - Naturforbedrende miniferie

Fredag aften får deltagere en god introduktion til weekendens indhold samt opgaverne om lørdagen. Lørdag står den på vandløbsrestaurering på 4 lokationer i Ejstrup Bæk (nær Karby) hvor deltagerne deles op i grupper hvor der arbejdes på de enkelte lokationer. Efter det praktiske arbejde er der fællesspisning og hygge.

Søndag kører alle til Løgstør, hvor der er program frem til ca. kl. 14-15. hvor fjorden er i fokus.

Læs mere

https://www.visitmors.dk/mors/pakketure-ferieophold/efteraar/naturforbedrende-miniferie-ved-limfjorden

JPEG1 2048X1356